Последни Новини
ПЛАН НА МКБППМН ЗА 2024
11/03/2024 16:24
|
0 коментара
ОТЧЕТ НА МКБППМН ЗА 2023
11/03/2024 16:12
|
0 коментара
Виж всички новини
Вход
Галерия

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

  • 08/11/2019 09:30
  • |
  • 0 коментара
Здравословното хранене, съчетано с редовни физически упражнения ни гарантират отлично здраве
1

Здравословното хранене, съчетано с редовни физически упражнения ни гарантират отлично здраве

Европейската комисия отбелязва този ден с все по-решителни мерки и действия срещу нездравословното хранене, което е една от сериозните причини за много болести и проблеми със здравето. Наскоро е проведен международен симпозиум, който е посветен на връзката между мозъчната и психичната дейност на човека и различните храни. Изводът е, че неправилното хранене води до проблеми – физически и психически. Политиката на европейските страни и учреждения е да се работи с младото поколение за повишаване на здравословната култура свързана с храненето. За първи път този европейски ден се чества от 2007г.

Здравословното хранене е балансираното хранене, по отношение приема на храни от различните групи хранителни продукти

Доброто хранене е добре балансираната диета, включваща белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерални вещества в качествено и количествено съотношение, съответстващо на възрастта, пола и физическото състояние на организма. Здравословното хранене, съчетано с редовни физически упражнения ни гарантират отлично здраве и активно дълголетие. Неправилното хранене може да доведе до понижен имунитет и редица заболявания като например затлъстяването, особено при подрастващите със сериозни социални и психологически измерения, което засяга почти всички възрастови и социално-икономически групи.

Редовният прием на плодове, зеленчуци, и др. екологично чисти продукти, риба, не тлъсти меса, пълнозърнести изделия, вода и др. екологично чисти продукти, които са ни дадени от природата, съчетани с предпочитан вид спорт ще ни дарят с добро здраве.



© 2015 - 2024 Всички права запазени